Hajduk započinje novu sezonu službeno za tjedan dana, točnije 25. srpnja, kada će na Poljudu igrati protiv HB Torshavna s Farskih otoka u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

Rok za prijavu igrača za ovo europsko natjecanje istječe ovaj petak u ponoć, a na popisu će biti 25 igrača. Hoće li na tom popisu biti Ivan Rakitić, što je nedavno najavio Fabrizio Romano, još nije sigurno.

Također, Edin Džeko još nije riješio svoj status s Fenerbahčeom, ali Hajduk se još uvijek nada njegovom dolasku.

Dobra vijest za Hajduk je mogućnost proširenja prvog popisa za dva igrača najkasnije 24 sata prije prve utakmice.

U međuvremenu, stiže vijest da bi Abdoulie Sanyang (25) uskoro mogao postati novi igrač Hajduka, prema informacijama francuskih medija.

On je reprezentativac Gambije koji igra na poziciji desnog krila i trenutno je član francuskog drugoligaša Grenoblea. Francuski mediji navode da je već na putu za Split.

Sanyang je igrač koji može unaprijediti igru Hajduka prema željama trenera Gennara Gattusa. Iako je primarna pozicija desno krilo, dobro se snalazi i na lijevoj strani terena.

Poznat je po svojem driblingu, brzini, sposobnosti igranja jedan na jedan i obrambenoj odgovornosti.

Ako se transfer ostvari, Sanyang će postati prvi gambijski igrač u Hajduku nakon Hamze Barryja, koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine.