Njemačka reprezentacija eliminirana je s Europskog prvenstva porazom od Španjolske u četvrtfinalu nakon produžetaka. Španjolska je povela golom Danija Olma u 51. minuti, a Njemačka je izjednačila preko Floriana Wirtza u 89. minuti. U 119. minuti Mikel Merino postigao je gol za pobjedu Španjolske i plasman u polufinale, što je označilo i kraj karijere Tonija Kroosa. Kroos, sjajni veznjak, ranije je najavio umirovljenje nakon Eura, koje je postalo službeno nakon poraza od Španjolske.

Karijeru je započeo u Hansi Rostock, a potom je prešao u omladinski pogon Bayerna 2006. godine. Igrao je na posudbi u Bayer Leverkusenu tijekom sezone 2009./2010., gdje je briljirao. Nakon toga je nekoliko sezona igrao za Bayern prije nego što je 2014. prešao u Real Madrid, gdje je s Lukom Modrićem i Casemirom činio legendarni trojac u veznom redu.

U Realu je odigrao 464 utakmice, postigao 28 golova i 98 asistencija. Za njemačku reprezentaciju nastupio je 113 puta i postigao 17 golova, a 2014. je osvojio Svjetsko prvenstvo. S Realom je osvojio pet Ligi prvaka, četiri španjolska prvenstva i ukupno 22 trofeja. S Bayernom je bio triput njemački prvak i jednom europski prvak.

Kroos je komentirao kontroverznu situaciju u produžetku utakmice protiv Španjolske kada je Marc Cucurella igrao rukom, ali sudac nije dosudio kazneni udarac. Rekao je da ga to nije pretjerano mučilo jer nije vidio situaciju, ali se naljutio kad je kasnije pogledao snimku.

Smatra da je sudac trebao barem pogledati situaciju jer bi onda morao dosuditi kazneni udarac. Na kraju je rekao da su morali prihvatiti odluku sudaca.

Na pitanje o najboljim suigračima iz Reala, bez okolišanja je naveo Cristiana Ronalda, Sergija Ramosa i Luku Modrića.