Nogometaši Aktobea su sinoć eliminisani na Koševu u prvom pretkolu Konferencijske lige, gdje je Sarajevo pobjedu osiguralo nakon izvođenja penala.

Sarajevo je u prvom susretu u Kazahstanu pobijedilo rezultatom 1:0, a nakon 90 minuta igre na stadionu “Asim Ferhatović Hase” Aktobe je vodio sa 2:1, što je dovelo do produžetaka.

U dodatnih 30 minuta obje momčadi su postigle po jedan gol, a pobjednik koji će se plasirati u drugo pretkolo odlučen je nakon izvođenja penala, gdje su igrači Bordo tima pobijedili rezultatom 4:3.

Iako je poraz sigurno bio veliki udarac za igrače Aktobea, jedan od njih nije doživio ispadanje iz Konferencijske lige kao tragediju.

Idris Umajev, strijelac prvog gola za Aktobe, poslao je zanimljivu poruku na Instagramu uz fotografiju svog slavlja na Koševu, rekavši: “Ono što je Allah propisao bolje je za nas od naših praznih snova”.

Foto: Instagram

Sarajevo će u drugom pretkolu sljedeće sedmice igrati protiv Spartaka iz Trnave (Slovačka). Prvi susret će se igrati na Koševu 25. jula, dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije u Slovačkoj.