Prošla su vremena kada su klubovi iz manjih europskih zemalja bili lak plijen u natjecanjima i to uz minimalan trud. Klubovi iz San Marina, Andore i Luksemburga više nisu sastavljeni od amatera poput konobara i mehaničara. Ozbiljne momčadi ipak bi trebale pobijediti te ekipe, no Velež je doživio pravi debakl protiv momčadi iz Andore.

Velež nije samo izgubio, već je primio pet golova od Intera Escaldesa, što je katastrofa i sramota. U prvoj utakmici (1:1), neuigranost i novi igrači su se mogli smatrati opravdanjem. Novi trener Damir Čanadi nije mogao ni zamisliti ovakav početak svog angažmana.

Prvo poluvrijeme izgledalo je solidno do dosuđenog penala za Velež, kojeg je promašio Nermin Haskić. Nakon toga, uslijedila su dva brza gola domaćina. Ante Oreč je vratio nadu Veležu, ali Inter je ubrzo postigao treći gol i Velež se potpuno raspao.

Velež je izgubio značajna financijska sredstva i sezona im je praktički završena prije nego je počela. Uprava kluba najavila je ostavke, a status trenera Čanadija je pod upitnikom. Odlazak bivšeg trenera Deana Klafurića sada se čini još problematičnijim.

Iako je vrijeme u Mostaru sunčano, crni oblaci nadvili su se nad klubom.