Turski Fenerbahče je nedavno doveo Cenka Tosuna (33) nakon što mu je istekao ugovor s Bešiktašem, a danas je objavljeno da je klub dogovorio dolazak još jednog napadača.

Fabrizio Romano je izvijestio da će Youssef En-Nesyri (27), marokanski napadač, stići u Fenerbahče za odštetu od 20 milijuna eura iz Seville. En-Nesyri je dogovorio sve uvjete s Fenerom, uključujući liječnički pregled, te su do potpisa ugovora ostale samo formalnosti.

Ovaj razvoj situacije sugerira da će En-Nesyri, zbog svog renomea i visoke odštete, biti prva napadačka opcija, dok će Tosun biti njegova zamjena.

To znači da će Edin Džeko postati treća opcija u napadu, što bi moglo dovesti do njegovog odlaska jer Fenerbahče vjerojatno neće zadržati igrača s godišnjom plaćom od 4.5 milijuna eura na klupi. To je dobra vijest za Hajduk koji već neko vrijeme radi na dovođenju Džeke.

Sportski direktor Fenerbahčea Mario Branco nedavno je izjavio da Džeko neće ići u Hajduk, ali promijenjene okolnosti daju nadu splitskom klubu za novi pokušaj.

Sportski direktor Hajduka, Nikola Kalinić, na predstavljanju Ivana Rakitića prije dva dana, izjavio je da ne bi komentirao situaciju s Džekom, ali je naglasio da su mnoge napisane informacije bile neistinite te ostaje vidjeti što će se dogoditi.