Fudbaleri Veleža ispali su senzacionalno u prvom pretkolu Konferencijske lige od Intera iz Andore. Poraz nije sjeo nikome u mostarskom klubu, a trener Damir Čanadi povukao je radikalan potez te je prekrižio čak trojicu igrača.

Iako zvanične potvrde nema, otpisani su Omar Pršeš, Nermin Haskić i Asmir Suljić. Odmah poslije te vijesti, navijači Slobode počeli su priželjkivati dolazak u klub Omara Pršeša i Nermina Haskića. Pršeš je dijete Slobode, prošao kompletnu omladinsku školu, a u seniorskom fudbalu ima na desetine odigranih utakmica u “Crveno-crnom” dresu. Ipak, najbolje igračke dane proveo je u Veležu, zbog čega sada navijači Slobode prizivaju njegov povratak na Tušanj.

Kako saznaju Sportske, postoji želja Slobode da vrati Pršeša u svoje redove. Kako je ovaj veznjak čvrsto ugovorom vezan za Velež, nezvanično saznajemo kako će Sloboda Pršeša pokušati dovesti na pozajmicu.

Neki priželjkuju i Nermina Haskića, iako prema našim informaicjama kontakta nije bilo. Haskić je rodom iz okolnih Banovića, odakle je krenuo u nogometni svijet. Blizu dolaska u Slobodu bio je 2018. godine, kada je prešao u Radnički Niš i postao hit napadač u Srbiji.