Endrick (18) je jučer predstavljen kao novi igrač Real Madrida. Ovaj talentirani brazilski napadač potpisao je ugovor s madridskim klubom još 2022. godine, ali je pristupio timu tek kad je napunio 18. Prije toga, nastupao je za Palmeiras, gdje je u 82 nastupa postigao 21 gol i upisao četiri asistencije. Također, već ima deset nastupa i tri gola za reprezentaciju Brazila.

Na stadionu Santiago Bernabeu dočekalo ga je 43 hiljade navijača, kako je otkriveno na Real Madrid TV-u. Endrick je izjavio da je ostvario san, ne samo svoj, već i svojeg obitelji, i da je oduvijek želio igrati za Real. Na svečanosti je bio u pratnji roditelja.

Prema Transfermarktu, Real Madrid je za Endricka platio 47.5 miliona eura, a cijena bi mogla narasti na 60 miliona eura s bonusima. Ugovor vrijedi do kraja sezone 2026./27. Ancelotti je danas prvi put imao Endricka na treningu, gdje je mladi Brazilac dobio dobrodošlicu od suigrača, prenosi Index.

Real Madrid trenirao je danas posljednji put prije putovanja na turneju po Sjevernoj Americi, gdje će se sastati s Chelseajem, Milanom i Barcelonom. Endrick je izjavio da će se truditi učiti i raditi, te da će slušati savjete iskusnijih igrača.

Luka Modrić, sadašnji kapiten Real Madrida, poželio je Endricku dobrodošlicu s posebnom porukom: “Došao si nas sve umiroviti. Samo 18 godina…”

Endrick mu je uzvratio osmijehom. Prvi put su se sreli krajem prošle godine, kad je Endrick posjetio Real Madrid. U pismu bratu Noahu, Endrick je otkrio da ga je Modrić posebno impresionirao, pogotovo kad je rekao da će možda sljedeće sezone sjediti pokraj njega.

Taj trenutak mu je puno značio i ojačao njegovu vjeru u sebe.