Reprezentativac BiH Benjamin Tahirović bi uskoro mogao napustiti Ajax. Prema izvještajima holandskih medija, novi trener Ajaxa Francesco Farioli ne planira koristiti usluge reprezentativca BiH. Ova vijest dolazi kao iznenađenje, s obzirom na to da je Tahirović stigao u klub s velikim očekivanjima i solidnim transferom.

Pored Tahirovića, Farioli je odlučio da prekriži i druge igrače, uključujući Silvana Vosa, Owena Wijndala i Bornu Sosu. Ovi igrači su prekomandovani u U-23 ekipu, što jasno pokazuje da klub više ne računa na njih u prvom timu i da bi trebali potražiti nove klubove gdje bi mogli dobiti priliku za igru.

Tahirović je prošlog ljeta stigao u Ajax iz Rome za 7.5 miliona eura. Njegov dolazak bio je dio većih planova za jačanje sredine terena, no izgleda da se stvari nisu odvijale prema planu. U svom kratkom periodu u klubu, Tahirović nije uspio ostaviti značajan trag niti se nametnuti kao ključni igrač.

Situacija s Tahirovićem i ostalim igračima otvara pitanje o smjeru u kojem Ajax ide pod vodstvom Fariolija. Trener je očigledno odlučan u namjeri da preoblikuje tim prema svojoj viziji, što uključuje i oslobađanje prostora za nove igrače koji će bolje odgovarati njegovom stilu igre.