Fudbaleri Borca večeras igraju revanš susret 2. pretkola Lige prvaka protiv grčkog PAOK-a.

Borac je u prvom susretu poražen od PAOK-a u Grčkoj rezultatom 3:2. Aktivni rezultat daje nadu Borcu da mogu napraviti senzaciju i proći u treće pretkolo.

Plasman u treće pretkolo Lige prvaka po automatizmu bi Borcu donio zagarantovanu grupnu fazu Konferencijske lige te bi na taj način ponovili prošlogodišnji uspjeh Zrinjskog.

To znači da bi Borac minimalno zaradio 3.977.504 eura.

U slučaju prolaza, Borac bi u trećem pretkolu igrao protiv Malmoa, koji je izbacio Klaksvik. Sa druge strane, ukoliko budu večeras eliminisani, Boracće igratiu 3.pretkolu Evropske lige protiv Klaksvika.

Pobjeda u tom dvomeču im donosi zagarantovanu grupnu fazu Konferencijske lige, dok bi u slučaju poraza igrali play off Konferencijske lige.

– Želimo iskreno da pokažemo mnogo više nego prije sedam dana i da u veličanstvenom ambijentu napravimo prvoklasno iznenađenje i eliminišemo šampiona Grčke. Volim da kažem često kako je lopta okrugla i da je sve moguće.

Znači, respekt rivalu, ali imamo pravo da se nadamo i želimo da se borimo. Imaćemo podršku naših navijača, pun stadion. Pa zar je potrebno nešto više od toga, rekao je Mladen Žižović, trener Borca uoči večerašnje utakmiceprotiv PAOK-a.