Hrvatski reprezentativac Luka Sučić (21) prelazi u španjolski klub Real Sociedad, prenosi pouzdani talijanski novinar Fabrizio Romano. Sučić danas putuje iz Salzburga u Španjolsku sa svojim agentima radi liječničkog pregleda. Trebao bi zamijeniti španjolskog reprezentativca Mikela Merina, možda najboljeg igrača Sociedada, koji je na pragu prelaska u Arsenal.

Vrijednost transfera još nije otkrivena. Hrvatski ofenzivni veznjak prema Transfermarktu vrijedi 15 milijuna eura. Sučić je, uz Joška Gvardiola, jedan od najvećih mladih talenata hrvatskog nogometa i predviđa se da će biti ključni reprezentativac u nadolazećim godinama.

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj pokazao je dio svog potencijala. Dobio je 25 minuta protiv Španjolske, a u odlučujućoj utakmici grupne faze igrao je od prve minute protiv Italije. Rođen u Linzu, prošao je kroz Salzburgovu nogometnu školu. Prošle sezone se istaknuo kao jedan od najboljih igrača Salzburga, iako klub nije uspio osvojiti austrijsko prvenstvo.

Sučić je odigrao 32 utakmice, postigao četiri gola i devet puta asistirao. U proljeće 2023. godine imao je operaciju koljena zbog koje je pauzirao šest mjeseci, ali se nakon toga vratio i nastavio s dobrim igrama. Ukupno je za Salzburg odigrao 128 utakmica, postigao 18 golova i asistirao 19 puta.