Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano nedavno je objavio ekskluzivne informacije o budućnosti španskog reprezentativca Danija Olma. Prema njegovim saznanjima, Olmo je postigao dogovor o ličnim uslovima sa Barcelonom, s kojom bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2030. godine.

Barcelona je takođe dostavila poboljšanu ponudu RB Leipzigu, a čini se da će uskoro osigurati usluge najboljeg strijelca Eura 2024. godine. Klub sa Camp Nou stadiona ponudio je Nijemcima garantovanih 55 miliona eura uz dodatnih sedam miliona u bonusima za transfer Olma.

Španac bi sa Barcelonom potpisao ugovor na šest godina i predstavljao bi značajno pojačanje za Katalonce u narednoj sezoni. Njegova želja da se vrati u Barcelonu prednost je u procesu njegovog angažovanja, pa je sada preostalo samo da se klubovi dogovore oko transfera.

Olmo je nekada bio deo Barcelone, stigavši iz gradskog rivala Espanyola, zatim je preko Dinama prešao u Leipzig, a sada bi se trebao vratiti na Camp Nou stadion. Tokom prethodne sezone, za Leipzig je odigrao 25 utakmica, postigavši osam golova i upisavši pet asistencija.

S reprezentacijom Španije osvojio je Euro 2024, a u dresu Crvene furije je u 39 nastupa postigao 11 golova.