Još u srijedu navečer gledao je putem televizije svoje Sarajevo. Kao uvijek komentarisoa je igru. Radovao se ako bi mu “Bordo” momci davali povoda, ali i konsultivno ukazivao na probleme u igri. S krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih bio je golman nekoliko jugolsovenksih prvoligaša. Porveo je neko vrijeme na Koševu u FK Sarajevo, kada je Bordo tim imao najbolje golane u jugoslovenskom fudbalu. Umro je Raša Bebić, jedan od najboljih nogometnih menadžera u ovom dijelu Evrope. Bebić je sredinom devedesetih godina, kada je bh. fudbal oživljavao, sve što je vrijedilo transferirao na inostrano tržište., pišu Sportske.ba.

Duga je lista igrača koje je iz “bosanskog blata” odveo u Sloveniju, Austriju, Španiju, Rusiju, Njemačku… Svojevremeno je prodao Samira Muratovića, Elvira Rahimića, Kadira Smajića, Munevera Rizvića, Omera Joldića, Adnana Gušu…

Bebić je najzaslužniji za transfer Alena Škore u francuski Marseille. Sa kolegama i prijateljima iz prestižne španske menadžerske gancije Škoru je odveo u klub kojeg je preuzeo Klemente… Kasnije je godinama unazad praktički svake sezone ponekog igrača odveo u inostranstvo, tako punio klupsku kasu bh. klubova. Nikada nije odveo igrača, a da klub nije zarađivao na ime obeštećenja.

Bebić je u menadžerskim krugovima imao izuzetnu reputaciju zbog korektnosti, galantnosti i džentlmenskog odnosa. Zbog toga je imao prijatelje širom bivše države, ali i u cijelom fudbalskom svijetu. Nije propuštao priliku da dođe i gleda vječite derbije, ali ga se moglo vidjeti i na nižerazrednim utakmicama svih rangova u BiH. Pomagao je i brojne bh. trenere. Ko god mu se obratio za pomoć, bio je pri ruci. Nedavno je došao u Sarajevo, pozvao prijatelje, među njima svog nekadašnjeg trenera Fuada Muzurovića i skoro cijeli jedan dan su proveli evocirajući uspomene na neka ljepša vremena.

Kako je predan poslu i živi nogomet, planirao je doći već ovaj vikend u BiH na Grbavici gledati Želju, u kojem je njegov učenik i prijatelj Elvir Rahimić. I ne samo to. Na Grbavicu je doveo talentovanog Ognjena Lauševića. Kao što rekosmo, sinoć je komentirao utakmicu Sarajeva sve dok je bilo nade vjerovao u prolaz. Izrazio je optimizam da Sarajevo može igrati dominantnu ulogu u bh. fudbalu.

Vrijeme sahrane Raši Bebići bit će naknadno objavljeno.