Atletico Madrid mogao bi označiti završetak ljetnog prijelaznog roka.

Kao što je poznato, Julian Alvarez je primarna meta, nakon što su tim napustili Alvaro Morata i Memphis Depay. Međutim, budući da Argentinac nije jeftin, Atletico će morati prodati još nekoga. Navodno, klub bi mogao napuniti svoju blagajnu prodajom Samua Omorodiona, napadača koji se vratio s posudbe iz Alavesa, gdje je eksplodirao, a navodno ga želi Chelsea i nudi između 35 i 40 miliona eura.

Osim toga, Chelsea i Atletico dogovaraju i transfer Conora Gallaghera, pa je vrlo vjerojatno da će se otvoriti pregovori kako bi sve strane bile zadovoljne, iako se ne očekuje da će Omorodion i Gallagher biti dio zamjene.

Također, Atletico je u naprednim pregovorima s Valencijom oko Havija Gere, koji je također središnji vezist.

Diego Simeone je javno poručio da želi pojačanja i da Atletico mora ojačati, jer će iduće godine sudjelovati na premijernom Svjetskom prvenstvu za klubove koje se održava sljedeće godine.

U tim su već stigli Robin Le Normand i Aleksander Sorlot iz Real Sociedada i Villarreal u paketu od gotovo 70 miliona eura, a uz Gallaghera, Havija Geru i Juliana Alvareza, ovo bi mogao biti potpuno novi Atletico.