Željezničar je loše započeo novu sezonu Premijer lige, ostavljajući navijače razočarane nakon utakmice protiv Širokog Brijega na Grbavici. Iako su Plavi stvarali prilike, jedina lopta koja je završila u mreži bila je iza leđa njihovog golmana Vedada Muftića.

Svjesni potrebe za pojačanjima, Željezničar se suočava sa sporom realizacijom istih, što dodatno frustrira navijače. Jedan od mogućih odlazaka je defanzivac Amar Drina, koji je utakmicu protiv Širokog Brijega pratio s klupe i trenutno ima ponudu iz drugog ranga poljske lige. Iako ima važeći ugovor, Drina je blizu odlaska.

Što se tiče pojačanja, Željezničar cilja na Makedonca Martina Mirčevskog, koji je posljednji angažman imao u srbijanskom TSC-u, no nije igrao u posljednje vrijeme. Prije toga je bio prvi strijelac makedonske lige, što mu je donijelo transfer u Srbiju. Njegova trenutna vrijednost je 500.000 KM, a kontakti su već ostvareni.

Navijači također priželjkuju dolazak Filipa Dangubića, koji je već dugo meta Plavih. Dangubić, koji trenutno igra za litvanski Kauno Žalgiris, postigao je hat-trick u vikend pobjedi svog tima. Ima 29 godina i igrao je u Rumuniji, Slovačkoj, Hrvatskoj i Sloveniji. Informacije Faktora sugeriraju da je dogovor još uvijek moguć i da bi želja navijača mogla biti ispunjena.

Željezničar naredni meč Premijer lige igra u subotu protiv mostarskog Veleža u 21:00.