Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena Bertrandom Layecom, danas je analizirala situacije iz prvog kola SuperSport HNL-a. Glavni zaključak odnosi se na sudiju Zdenka Lovrića, koji nije priznao pogodak Slavenu Belupu nakon autogola Dominika Prpića u 81. minuti utakmice.

 

Prema Komisiji, napadač gostiju se normalno borio za loptu s domaćim braničem, a lagano postavljanje ruku na braničeva leđa nije trebalo biti okarakterizirano kao prekršaj. Sudija je, međutim, zviždukom prekinuo akciju pre nego što je lopta ušla u gol, čime je onemogućio VAR da intervenira. Komisija je zaključila da je očekivana odluka trebala biti priznanje pogotka.

 

Damir Skomina, bivši slovenski sudac i sadašnji stručni komentator za suđenje na MaxSportu, također je komentirao situaciju u emisiji Studio HNL. Skomina je istaknuo da se ovakva greška ne bi smjela dogoditi u ligi s VAR-om. Prema njegovim riječima, sudije imaju jasne naputke da čekaju završetak akcije pre nego što je prekinu zviždukom, čime bi omogućili VAR-u da intervenira. Ovakvu grešku opisao je kao kardinalnu, napominjući da je ovakvo nonšalantno dosuđivanje prekršaja karakteristično za neka davna vremena.