Fudbalski klub Sarajevo planira dodatna pojačanja nakon početka nove sezone Wwin lige Bosne i Hercegovine. Prema informacijama Klix.ba, u tijeku su završni pregovori o dolasku Aldina Turkeša na Koševo.

Turkeš je zainteresiran za prelazak u Sarajevo i moglo bi se očekivati njegovo predstavljanje krajem tjedna, nakon što se finaliziraju svi detalji ugovora. Turkeš, 28-godišnji napadač rođen u švicarskom Zugu, dosad je cijelu svoju karijeru proveo u Švicarskoj.

Prošao je omladinske selekcije Luzerna i Zuricha, gdje je dobio priliku igrati i na seniorskoj razini. Kasnije je igrao za Vaduza, Rapperswil-Jone, Lausanne-Sport i Winterthur, čiji je trenutno član. U Bosni i Hercegovini, Turkeš je bio često spominjan u kontekstu nastupa za reprezentaciju, a 2020. godine bio je pozvan od strane tadašnjeg selektora Dušana Bajevića, no otpao je zbog pozitivnog testa na COVID-19.

Također, bio je povezivan s prelaskom u Fenerbahče tijekom 2019. i 2020. godine, kada je dva puta bio najbolji strijelac Druge lige Švicarske.

Prošle sezone, Turkeš je odigrao 31 utakmicu za Winterthur u elitnom švicarskom rangu i postigao 9 golova. Njegov dolazak u Sarajevo mogao bi značiti i odlazak jednog od sadašnjih napadača, Hamze Čatakovića ili Renana Oliveire.

Sarajevo je sezonu Wwin lige BiH započelo pobjedom od 3:1 protiv Slobode, dok je njihova europska avantura završila u drugom pretkolu Konferencijske lige porazom od Spartaka iz Trnave, nakon što su prethodno eliminirali kazahstanski Aktobe.