Šokantna vijest stigla je iz Osijeka dan prije utakmice sa Zirom. Ramon Mierez, najbolji igrač i ključna figura momčadi, odlazi u Al Jaziru u UAE za 3 milijuna eura, od kojih 20 posto ide Alavesu.

Klub je odlučio ispuniti Mierezovu želju zbog njegove predanosti tijekom četiri sezone, ali navijači su ogorčeni trenutkom odlaska. U klubu su u proljeće tvrdili da je Mierezu ponuđen novi ugovor, no to se pokazalo kao neistina.

Mierez napušta Osijek nakon 152 nastupa, 63 gola i 14 asistencija, te je postao ikona kluba zbog svoje radne etike i doprinosa.

Njegov odlazak ostavlja prazninu u svlačionici i postavlja pitanje o ulozi sportskog direktora Jose Bota, koji je do sada tvrdio da su stvari pod kontrolom. Odlazak Miereza uz prethodne odluke o pustanju domaćih igrača otvara brojna pitanja.

Trener Federico Coppitelli ostao je bez ključnog igrača pred važnu utakmicu protiv Zire. Iako je na pressici govorio o mogućem korištenju Miereza i Matkovića zajedno, vijest o Mierezovom transferu dolazi kasno.

Coppitelli se sada suočava s izazovima pred dva teška meča u četiri dana, protiv Zire i Dinama. Svjestan je težine tih utakmica i poručuje da će momčad morati dati sve od sebe kako bi pokazala svoju snagu na terenu.