Kingsley Coman, jedan od najuspješnijih nogometaša na svijetu, mogao bi uskoro napustiti Bayern. Iako je njegova karijera impresivna, čini se da se njegov ostanak u bavarskom klubu bliži kraju jer se nova strategija trenera Vincenta Kompanyja ne oslanja na francuskog krilnog napadača.

Prema izvještajima, Barcelona je među prvim klubovima koji su stupili u kontakt s Comanovim predstavnicima. Iako su Katalonci pokazali interes za njegovim angažmanom, Coman za sada nije njihov prioritet. Sky Sportsov novinar Florian Plettenberg otkriva da su iz Barcelone već razgovarali s Comanovim agentima kako bi istražili mogućnosti transfera.

Trener Barcelone, Hansi Flick, koji je ranije surađivao s Comanom u Bayernu, izrazio je želju da ga dovede u svoj tim. Međutim, Barcelona je trenutno više fokusirana na druge mete. Nedavno su doveli Danija Olma iz RB Leipziga za 51 milion funti, ali i dalje pokušavaju pronaći financijski prostor za eventualno dovođenje Nica Williamsa.

Williams, koji je oduševio na Europskom prvenstvu 2024. godine igrajući za Španiju, vjerovatno će ostati u Athletic Bilbau, no Barcelona i dalje pokušava osloboditi sredstva kako bi omogućila potencijalni transfer.

Bayern bi mogao olakšati transfer Comana razmatrajući opciju posudbe. Ako Barcelona ne uspije dovesti Williamsa ili Comana, morat će prikupiti najmanje 40 miliona funti sljedeće sedmice kako bi registrirali nekoliko ključnih igrača, uključujući Olma, za La Ligu.

Pored Barcelone, Paris Saint-Germain također pokazuje interes za Comana, u potrazi za zamjenom za Kyliana Mbappéa. Coman je napustio PSG 2014. godine da bi se pridružio Juventusu, a potom je prešao u Bayern. S obzirom na trenutnu situaciju, budućnost ovog talentiranog igrača mogla bi biti veoma zanimljiva.