Vinicius Jr, zvijezda brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida, otvoren je za razmatranje ponude iz Saudijske Arabije koja iznosi milijardu eura, kako su potvrdili izvori bliski igraču za Reuters.

Saudijski fond za javna ulaganja (PIF) ponudio je Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 miliona eura godišnje, uz dodatne bonuse.

Također, u ponudu je uključen i desetogodišnji ugovor za ambasadora Svjetskog prvenstva 2034. godine, koje bi se trebalo održati u Saudijskoj Arabiji.

Iako ponuda još nije službeno predstavljena, Vinicius nije odbacio mogućnost prelaska te je dao dopuštenje PIF-u da stupi u kontakt s Real Madridom. Iako su Vinicius i njegovi predstavnici sretni u Madridu, smatraju da se ovako unosna ponuda mora pažljivo razmotriti.

Real Madrid, međutim, do sada nije pokazao interes za pregovore o transferu, podsjećajući na klauzulu o otkupu igrača koja iznosi milijardu eura.

Najveću odštetu do sada iz Saudijske Arabije platio je Al Hilal, koji je za Neymara izdvojio 90 miliona eura. Iako je PIF prošle godine pokušao privući i Kyliana Mbappea, on je odbio ponudu i u junu prešao u Real Madrid.