Insajder Mario Cortegana otkrio je da je Državni investicijski fond Saudijske Arabije, u ime ministarstva sporta, kontaktirao agente Viniciusa Juniora s namjerom da on postane zaštitno lice saudijske lige. Saudijci, koji žele poboljšati imidž države i nogometa uoči Svjetskog prvenstva 2034., ponudili su Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan milijardu eura, što je 13 puta više nego što trenutno zarađuje u Real Madridu.

Prema izvještajima, Vinicius bi zarađivao 23 tisuće eura po minuti, 549 tisuća eura dnevno i 3.8 milijuna eura tjedno. Osim plaće, Vinicius bi imao ulogu zaštitnog lica za Svjetsko prvenstvo 2034., a 2029. godine mogao bi se vratiti u Europu bez odštete kao slobodan igrač. Ponuda uključuje i mogućnost da sam odabere poziciju u saudijskom nogometu nakon igračke karijere.

Iako su neki mediji izvijestili da su Real Madrid i Vinicius odbili ovu ponudu, drugi izvori tvrde da je Real postavio uvjet da Saudijci plate otkupnu klauzulu od milijardu eura. Saudijci navodno još pregovaraju s Realom, a Al Ahli je klub koji je poslao ponudu nakon što je prethodno pokušao dovesti Kevina De Bruynea, ali bez uspjeha. Vinicius, koji je u Real Madrid došao prije šest godina iz Flamenga za 45 milijuna eura, do sada je odigrao 264 utakmice, postigao 83 gola i namjestio 75.