Eduardo Camavinga (21), vezist Reala, povrijedio je koljeno tokom treninga uoči večerašnjeg (21:00) susreta za UEFA Superkup protiv Atalante i neće nastupiti u Varšavi.

Španski mediji su izvijestili da će Camavinga propustiti utakmicu nakon što je tokom treninga u duelu s Aurelienom Tchouamenijem izgubio ravnotežu, proklizao i osjetio bol u lijevom koljenu. Pao je na tlo uz vrisak i neko vrijeme ostao na zemlji.

Medicinski tim kluba pružio mu je prvu pomoć na terenu prije nego što je Camavinga samostalno napustio trening. Sumnja se na ozljedu ligamenata, dok će tačna priroda ozljede i očekivano vrijeme oporavka biti poznati nakon dodatnih pretraga.

Camavingina bol bila je očigledna i prema njegovom vrisaku, a reakcije njegovih suigrača, uključujući Luku Modrića koji se uhvatio za glavu, jasno su pokazale zabrinutost zbog stanja 21-godišnjeg vezista.

Nakon treninga, Camavinga je napustio stadion u Varšavi s čvrsto imobiliziranim koljenom, prema snimcima španskih novinara koji su ga pratili.

Camavinga je u Realu od 2021. godine, kada je za 30 miliona eura došao iz Rennesa. Do sada je odigrao 145 utakmica za Real uz dva gola i osam asistencija.