Dinamo će u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Qarabaga, koja se igra u utorak na Maksimiru, suditi švedski sudac Glenn Nyberg. Nyberg, 35-godišnji sudac, Dinamu je već sudio dvaput, prvi put 2021. godine u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Omonije na Cipru, gdje je Dinamo pobijedio 1:0, i drugi put iste godine u Europa ligi protiv Genka na Maksimiru, kada je utakmica završila 1:1.

Nyberg je smatran perspektivnim sucem s iskustvom na Europskom prvenstvu, a sudio je i na Olimpijskim igrama. Međutim, na Olimpijskim igrama u Parizu doživio je kontroverznu situaciju tijekom utakmice između Argentine i Maroka, gdje je Maroko slavio s 2:1.

Javier Mascherano, argentinski selektor, opisao je taj događaj kao “najveći cirkus koji je ikad doživio”.

Taj susret obilježila je invazija navijača i prekid utakmice koji je trajao čak dva sata. Argentina je izjednačila na 2:2 u 16. minuti sudačke nadoknade, što je izazvalo kaos.

Na teren su letjele čaše, boce i baklje, a navijači Maroka su uletjeli na teren. Policija je intervenirala kako bi zaštitila igrače Argentine, dok suci, uključujući Nyberga, igrače su poslali u svlačionicu.

Na velikom ekranu stadiona pisalo je kako je utakmica završena i da gledatelji trebaju napustiti stadion. Nakon što je stadion evakuiran, VAR soba je pregledala gol Argentine i poništila ga. Nakon dva sata prekida, utakmica je nastavljena i završena, a Maroko je na kraju pobijedio.

Mascherano je nakon utakmice bio ogorčen, nazvavši cijelu situaciju skandalom.