Barcelona planira prodati Ilkaya Gündogana, 33-godišnjeg veznjaka, kojeg smatraju viškom nakon dolaska Danija Olma, unatoč tome što je Gündogan u klub stigao tek prije godinu dana.

Engleski mediji, kao i poznati novinar Fabrizio Romano, izvještavaju da postoji mogućnost da se Gündogan vrati u Manchester City, gdje je prethodno igrao od 2016. do 2023. godine i osvojio brojne trofeje.

Gündogan se upravo oprostio od njemačke reprezentacije, a za City je u svojoj karijeri odigrao 304 utakmice, postigao 60 golova i zabilježio 38 asistencija.

Barcelona je očito odlučna u svom planu, a Romano dodaje da je Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, već dao zeleno svjetlo za njegov povratak. Ipak, odluku o povratku donijet će sam igrač, dok istovremeno razmatra ponude iz Katara i Saudijske Arabije.

Međutim, priča se zakomplicirala kada je Gerard Romero, španjolski novinar, otkrio da je Deco, sportski direktor Barcelone, ponudio Manchester Cityju zamjenu igrača.

Prema toj ponudi, Barcelona bi poslala Gündogana natrag u Englesku, dok bi u zamjenu dobili Rodrija, jednog od najboljih igrača Cityja i španjolskog reprezentativca.

City je odbio ovu ponudu i bio je toliko nezadovoljan da je zatražio od Barcelone da isplati preostali dug od transfera Ferrana Torresa, prijeteći tužbom ako dug ne bude podmiren do 31. augusta.