Niko Kristian Sigur, mladi nogometaš Hajduka, odlučio je nastaviti svoju karijeru kao reprezentativac Kanade, iako je do sada igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju.

Rođen u Burnabyju prije 20 godina, Sigur je veći dio svog života proveo u Kanadi, što je značajno utjecalo na njegovu odluku da prihvati pozive kanadskog nogometnog saveza umjesto da čeka poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Iako je Hrvatsku predstavljao na Europskom U-21 prvenstvu, Sigur je osjetio da želi igrati za zemlju u kojoj je odrastao i započeo svoju nogometnu karijeru.

“Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu”, naveo je u objašnjenju svoje odluke.

“Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske, kojoj želim puno sreće i uspjeha”, dodao je.

Tijekom svoje karijere u hrvatskoj U-21 reprezentaciji, Sigur je debitirao prošle godine, odigravši ukupno devet utakmica, ali nije postigao ni gol ni asistenciju.