Paulo Dybala odbio je ponudu saudijskog kluba Al-Qadsiah, vrijednu 75 milijuna eura za tri godine, odlučivši ostati u Romi za 11 milijuna eura bruto do kraja sezone.

U Italiji bi taj iznos bio umanjen za poreze, dok je u Saudijskoj Arabiji mogao zaraditi 25 milijuna eura godišnje bez bonusa. Iako je isprva prihvatio ponudu Saudijaca, Dybala je kasnije promijenio mišljenje i odlučio ostati u Romi.

Saudijci su nudili Romi odštetu od 3 milijuna eura, što je daleko manje od klauzule u Dybalinom ugovoru koja je iznosila 12 milijuna eura do kraja prošlog mjeseca.

Roma ga je bila spremna pustiti jer je došao bez odštete i ugovor mu istječe sljedeće ljeto, a Dybala je želio otići. U trenutku kada se došao oprostiti od suigrača i trenera, navijači su ga molili da ostane, što je na kraju i učinio.

Nakon što je odlučio ostati, navijači su se okupili ispred njegove kuće u Rimu, slaveći njegovu odluku. Dybala ih je pozdravio i time izazvao još veće oduševljenje među navijačima.

Dybala je u Romu stigao u ljeto 2022. nakon što Juventus nije htio produljiti ugovor s njim. Od samog početka bio je omiljen među navijačima Rome, a njegov dolazak srušio je rekord prodanih dresova u jednom danu u Italiji, koji je prethodno držao Cristiano Ronaldo.

Tijekom svog boravka u Romi, Dybala je u 78 utakmica postigao 34 gola i asistirao za još 18. Njegova odluka da ostane dodatno je učvrstila njegov status među navijačima Rome.