Talijanski nogometni klub Milan doveo je u svoje redove talentiranog 19-godišnjeg veznjaka Demirela Hodžića, koji je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Ovaj mladi igrač stigao je na San Siro iz Bolonje, gdje je igrao nakon što je prošao kroz omladinsku školu švedskog kluba Geteborg. Iako je trenutno član omladinske ekipe Milana, očekuje se da će u budućnosti napredovati do seniorske momčadi.

Hodžić je svoj prvi nastup za U-18 reprezentaciju Švedske ostvario krajem 2022. godine. Međutim, nakon što je dobio bh. državljanstvo, odlučio je igrati za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kao centralni veznjak, Hodžić se ističe svojim tehničkim sposobnostima i inteligentnim pristupom igri.

Prema procjenama specijaliziranog portala “Transfermarkt”, njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 100.000 eura, što naglašava njegov potencijal i očekivani razvoj u narednim godinama.

Njegov dolazak u Milan smatra se velikim korakom naprijed u njegovoj karijeri, a stručnjaci vjeruju da bi mogao postati ključni igrač za klub u budućnosti.