Bivši čileanski golman Claudio Bravo, koji je trenutno bez kluba nakon što je napustio Betis, dao je kontroverznu izjavu o Barceloni uspoređujući je s Manchester Cityjem.

Iako priznaje da je Barcelona globalno gigant i jedan od najpoznatijih klubova na svijetu, Bravo smatra da unutar kluba djeluje poput malog kluba, s malo zaposlenika i uvijek istim licima.

“Barca funkcionira kao mali klub. Ogroman je u cijelom svijetu. Gigantski. Real Madrid i Barca su najveći u smislu medija, najpoznatiji u cijelom svijetu. Azija, Sjedinjene Države, bilo gdje… Gigantski, ali interno je to vrlo mali klub, uvijek ista lica, nekoliko igrača, osoblja, tri ili četiri zaštitara, kuhara i još malo toga”, rekao je Bravo.

U usporedbi, opisuje Manchester City kao potpuno suprotan primjer, nazivajući ga “divom” s neograničenim resursima. Bravo ističe da je City organizacijski daleko ispred Barcelone, s velikim brojem zaposlenika, uključujući trenere, liječnike i ostalo osoblje, koji su tu kako bi osigurali da igraču ništa ne nedostaje.

U Cityju se, prema njemu, sve vrti oko potpune brige za igrače, dok u Barceloni taj osjećaj manjka.

Na kraju, Bravo naglašava da je City klub koji ne štedi na resursima kako bi se osigurao najbolji razvoj igrača.