Selektor mađarske nogometne reprezentacije, Marco Rossi, objavio je popis igrača za nadolazeće utakmice Lige nacija protiv Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Među igračima se ističe kapetan Dominik Szoboszlai, koji igra za Liverpool, a na popisu je i devet igrača koji nastupaju u najjačim europskim ligama.

Rossi je naglasio da će njegov tim dati sve od sebe kako bi otežao posao protivnicima i da ne namjeravaju ući u utakmice s defanzivnim pristupom. Spomenuo je i da, iako nemaju puno informacija o Bosni i Hercegovini zbog novog selektora, znaju da se radi o fizički snažnoj ekipi koja igra presing i zasluženo se natječe u Ligi A Lige nacija.

Upozorio je kako bi bilo pogrešno podcijeniti ih. Mađarska će svoj prvi susret u Ligi nacija igrati 7. septembra protiv Njemačke u gostima, dok će tri dana kasnije u Budimpešti ugostiti Bosnu i Hercegovinu, koju vodi Sergej Barbarez.

Spisak reprezentacije Mađarske:

Golmani: Dibusz Denes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár FC).

Defanzivci: Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Gergényi Bence, (Újpest FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Vas Gábor (Paksi FC), Yaakobishvili Antal (Girona).

Veznjaci: Bolla Bendegúz (Rapid Vienna), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin).

Napadači: Ádám Martin (Asteras Tripolis), Csoboth Kevin (St. Gallen), Dárdai Pál (Hertha BSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Torino), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC).