Splitski Hajduk je nesigurno započeo sezonu, ispao je iz europskih natjecanja i već zaostaje za Dinamom i Rijekom u prvenstvu, a prema riječima predsjednika Bilića i sportskog direktora Kalinića, ni financijska situacija na Poljudu nije idealna.

Jedan od prioriteta ovog ljeta bila je prodaja igrača, posebno Rokasa Pukštasa i Sigura. Mladi Amerikanac trebao je, prema nekim procjenama, ostvariti transfer vrijedan 10 milijuna eura.

Već neko vrijeme kruže glasine da je Parma zainteresirana za Pukštasa, no čini se da su Talijani ipak odabrali druge opcije. Navodno su ponudili Hajduku 5 milijuna eura, ali Splićani nisu prihvatili ponudu.

Danas je Parma investirala značajna sredstva u mladog belgijskog veznjaka Mandelu Keitu iz Royal Antwerpa, za kojeg je platila čak 15 milijuna eura. To bi moglo značiti da su odustali od Pukštasa.

Hoće li Parma definitivno odustati, bit će jasnije u narednim danima, ali prijelazni rok se bliži kraju, a Pukštas je i dalje član Hajduka, što nije bio prvotni plan kluba.