FK Sarajevo i Radnik iz Bijeljine će se sastati u susretu petog kola Premijer lige na stadionu Asim Ferhatović Hase. Obojica su do sada neporaženi, što čini ovaj meč posebno uzbudljivim.

Sarajevo je do sada ostvarilo tri pobjede uz impresivnu gol-razliku od 9:3, dok je Radnik iz Bijeljine zabilježio dvije pobjede i jedan remi, sa gol-razlikom od 6:4.

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, svjestan je težine predstojećeg meča.

“Očekuje nas izuzetno težak protivnik. Detaljno smo analizirali Radnik i njihovu igru. Njihova prednost leži u velikoj motivaciji i odsustvu pritiska. Sezonu su započeli vrlo dobro, a njihov trener je s ekipom dugo, što se vidi u njihovoj igri. Moramo ući u utakmicu s pravim pristupom i maksimalnim zalaganjem”, rekao je Zekić.

Utakmicu će suditi Elvedin Topuzović iz Tuzle, uz pomoć Tarika Mulasmajića i Dejana Lazića. Četvrti sudija bit će Mario Pejić, dok će VAR sobu nadzirati Mirza Kazlagić i Marko Perić.

Nakon ovog meča, preostale utakmice petog kola Premijer lige BiH bit će odigrane tokom vikenda i početkom sljedeće sedmice, kada će biti kompletiran raspored ovog kola.