Crvena Zvezda završila je prijelazni rok na spektakularan način, prodavši igrače za 26 miliona eura i potrošivši 16 miliona na pojačanja.

Zvezda je posljednjeg dana roka registrirala igrače za Ligu prvaka, gdje će se suočiti s jakim protivnicima kao što su Inter, Barcelona, i Milan. Kako bi se pripremila za ove izazove, Zvezda je ostala bez nekoliko ključnih igrača, ali je dovela značajna pojačanja. Osman Bukari i In-Beom Hwang su prodani za ukupno 15 miliona eura, dok je Zvezda uspjela vratiti Nemanju Radonjića za milion eura, iako ga je ranije prodala za 12 miliona.

Radonjić, koji je poznat po sukobima s trenerima, bio je ključan igrač za Zvezdu prije šest godina, a sada se vraća uz minimalnu odštetu.

Njegov povratak smatran je iznimno isplativim, posebno s obzirom na mogućnost daljnje prodaje. Također, Zvezda je uspjela dovesti Rade Krunića, iskusnog veznog igrača iz Fenerbahčea, bez odštete, što je ispunjenje dugogodišnje želje sportskog direktora Zvezdana Terzića.

Klub je dodatno pojačao momčad dovođenjem Silasa, brzog krilnog igrača iz Stuttgarta, koji je prethodnih sezona briljirao u Bundesligi. Silas, drugi najbrži igrač Bundeslige, imao je ključnu ulogu u Stuttgartu, a njegov dolazak predstavlja značajno pojačanje za Zvezdu.

Ova pojačanja pokazuju kako Zvezda, uz zaradu iz Lige prvaka, financijski stabilno stoji i cilja na daljnje uspjehe na europskoj sceni.