Nogometni savez Bosne i Hercegovine objavio je zaključke Disciplinske komisije nakon njenog posljednjeg zasjedanja, gdje su brojni klubovi Wwin lige dobili novčane kazne.

FK Sarajevo kažnjen je s 6.000 KM jer su njihovi navijači koristili pirotehnička sredstva tijekom utakmice 3. kola protiv GOŠK-a iz Gabele. FK Željezničar također je kažnjen, ali s iznosom od 4.000 KM, budući da su njegovi navijači koristili pirotehniku na susretu protiv Igmana u istom kolu.

Kazne su izrečene i drugim klubovima, poput FK Veleža, koji će morati platiti 4.000 KM zbog korištenja pirotehnike na utakmicama protiv Širokog Brijega i Radnika iz Bijeljine. NK Široki Brijeg također je novčano kažnjen, ukupno s 5.500 KM, zbog pirotehnike na utakmicama protiv Veleža i Igmana.

Sloboda iz Tuzle kažnjena je s 4.000 KM jer su njihovi navijači koristili pirotehnička sredstva tijekom utakmice protiv Željezničara na stadionu Tušanj. S druge strane, bijeljinski Radnik dobio je kaznu od 1.500 KM zbog rasizma i drugih oblika diskriminacije na susretu protiv Veleža.

Svi klubovi koji su kažnjeni imaju rok od 15 dana da uplate novčane iznose na račun Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Ove kazne pokazuju ozbiljnost Saveza u borbi protiv neprimjerenog ponašanja na stadionima, posebno kad je riječ o pirotehnici i diskriminaciji.