Nogometni savez Kosova suspendirao je tri istaknuta igrača reprezentacije zbog kršenja disciplinskih pravila, što je objavljeno u službenom priopćenju.

Nakon poraza od Rumunije rezultatom 3:0 u Ligi nacija, selektor Franco Foda donio je odluku o isključenju Arijaneta Murića, Florenta Muslije i Edona Zhegrove iz ekipe.

Prema riječima Saveza, ta odluka donesena je u suradnji između selektora i nacionalne organizacije, a disciplinske mjere prema igračima tek će se dodatno razmotriti. Umjesto Murića, reprezentaciji će se priključiti golman Faton Maloku.

Murić i Zhegrova su počeli utakmicu protiv Rumunije, dok je Muslija ušao s klupe u drugom poluvremenu. Unatoč njihovom doprinosu, cijela momčad, uključujući suspendirane igrače, bila je izviždana nakon poraza.

Ovaj incident dolazi u nezgodnom trenutku jer reprezentacija uskoro igra protiv Cipra. Selektor Foda i njegovi igrači suočit će se s izazovima bez važnih članova tima.

Odluka o suspenzijama mogla bi dodatno oslabiti momčad u ključnim trenucima natjecanja. Savez će naknadno odlučiti o daljnjim koracima u vezi s igračima.