Hrvatska je u drugom kolu Lige nacija u Osijeku pobijedila Poljsku 1:0 prekrasnim golom Luke Modrića u 51. minuti susreta. Momčad izbornika Zlatka Dalića tako je došla do prve pobjede u skupini nakon što je u četvrtak izgubila u gostima od Portugala. Izbornik poljske reprezentacije Michal Probierz (51) dao je izjavu nakon susreta.

“U prvom poluvremenu uspjeli smo zaustaviti Hrvatsku. Riječ je o reprezentaciji koja ima puno kvalitetnih individualaca, ali osim dva dobra ubačaja, ništa nisu uspjeli kreirati. U drugom poluvremenu je bilo izjednačeno, gol smo primili iz slobodnog udarca. Hrvati su u periodu od desetak minuta imali prilike koje nisu iskoristili”, rekao je Probierz na konferenciji za medije.

Poručio je da je želio igrati u visokom tempu, kao protiv Škotske, te naglasio da je Hrvatska zasluženo pobijedila.

“Više ne znam koja su pravila”

Probierz je dao izjavu i za poljski TVP Sport, pritom komentiravši glavnog suca utakmice, Francuza Francoisa Letexiera. “Više ne znam koja su pravila. Netko kaže da igrači ne mogu stajati pokraj živog zida, a sada su bila dvojica koja su se gurala. Pravila se mijenjaju u svakoj utakmici.

No moramo priznati da smo bili lošiji za taj jedan gol, šteta što se tako završilo. U zadnjoj minuti nam je trebao biti dosuđen prekršaj, i to očit, po mojem mišljenju, ali ne znam… Nisam ja sudac”, izjavio je Probierz.

Što kažu Pravila nogometne igre?

U Pravilima nogometne igre stoji: “Ako tri ili više igrača iz momčadi koja se brani čine ‘živi zid’, svi igrači momčadi koja napada moraju ostati na najmanje 1 m (1 jard) udaljenosti od “živog zida” sve dok lopta ne bude u igri.”

Kao što je vidljivo na snimci, Bruno Petković i Mateo Kovačić bili su blizu poljskog živog zida, koji je činilo više od tri igrača. Petković je bio udaljeniji od Poljaka, dok je Kovačić stajao bliže, prenosi Index.