Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić, komentarisao je utakmicu BiH sa Maađrskom.

Halilhodžić je u izjavi za Avaz kazao kako su se “Zmajevi” borili te da im je sreća okrenula leđa.

– Svaka utakmica je priča za sebe. U svakom slučaju, Nizozemska je kvalitetnija ekipa od Mađarske. Naš golman je odbranio četiri-pet prilika koje je imala protivnička ekipa. Bio je najbolji na terenu i to pokazuje taj rezultat. Samim tim, poslije takve utakmice, svi su malo razočarani i ljuti, a onda je i koncetracija, aplikacija i želja da se pokažu, što se na kraju i pokazalo. Velika borba, borili su se do samog kraja, bilo je fino gledati. Onda te i sreća nekad malo posluži, samim tim što je golman odbranio tri-četiri strahovito dobre šanse protivnika. To je tako. Fudbal nije egzaktna nauka. Nikad ne možeš reći šta je bilo. Samo je rezultat realnost, sve ostalo možemo da komentiramo, damo svoje mišljenje i da polemišemo. Rezultat je jedini kredibilitet što se tiče uspjeha, rekao je Halilhodžić za Avaz.

Proslavljeni bh. stručnjak osvrnuo se i na slučaj Anela Ahmedhodžića.

– Ovog igrača ne znam lično, ali kad se već to ponavlja, tu ima jedan veliki problem, koji mora riješiti Savez, sa predsjednikom, sportskim direktorom i posebno sa selektorom. Kućni red se poštovati, mora se to osjetiti. Igrači se moraju odazvati. Kod mene, kada su igrači povrijeđeni bili, morali su doći da provjeri moj doktor je li ili nije, jer su klubovi često govorili da igrač ne može doći. Oni su morali doći da se provjeri. To moraš biti principijelan, rigorozan, da se zna kućni red. Ako se to često ponavlja, onda je to prilika da se kaže stop. Ne može više ovako radi ostalih igrača, jer tu unosi nemir u grupu. To je vrlo loš jedan primjer. Nadam se da će se to riješiti, da će se istina reći – je li momak za reprezentaciju, da li je on stvarno odan, da li im patriotskog naboja da brani boje svoje zemlje, to ne mogu reći, ali se mora biti principijelan. Svako popuštanje i sakrivanje istine, kasnije se to obije od glavu – istakao je Halilhodžić.

– Mora se obaviti jedan razgovor i mora biti jedan svjedok, da prisustvuje. Ja sam često zapisivao šta kažu moji igrači i ostavim u radnu teku. Mora biti ili predsjednik ili Emir (Spahić, op.a.), kao sportski direktor. Najvažnije je da selektor obavi razgovor pun istine s njim i da se ta istina iznese vani. Da ljudi ne počnu sumnjati. Mora se istina reći do kraja, zaključio je Vaha.