Dominik Livaković je imao turbulentnu sezonu u turskom Fenerbahçeu. Kao hrvatska reprezentativna ‘jedinica‘, često je bio predmet kritika i hvale, jer su navijači u Turskoj vrlo impulzivni i reagiraju na svaku sitnicu. Navodno je u nekim trenucima ozbiljno razmišljao o mogućem odlasku.

Ove sezone njegov učinak se značajno poboljšao, a takođe se spominje i dogovor s Joseom Mourinhom, kako izvještavaju turski mediji. Evo šta se desilo…

Zbog povremenih kritika na račun svojih prošlosezonskih nastupa, Mourinho ga je navodno pozvao na razgovor i pružio mu podršku. Nakon toga, Livaković je napokon pronašao pravu formu i navijači su ga prigrlili.

Iskusni trener je na početku sezone odlučio razgovarati s 29-godišnjim golmanom „u četiri oka“ punih sat vremena. Legendarni Portugalac mu je u tom razgovoru rekao: „Želim ući u prvenstvo isključivo s tobom i neću tražiti od kluba da mi dovedu drugog vratara“, čime mu je ulio samopouzdanje.

Ovi trenuci se odražavaju i na njegovim rezultatima; u posljednjih osam utakmica (pet ovosezonskih i tri prošlosezonske) Livaković je čak sedam puta sačuvao čistu mrežu.