Njemački igrač Jamal Musiala izveo je udarac prema golu s vrha šesnaesterca, a lopta je na putu prema golu pogodila defanzivca Španije Marca Cucurellu u ruku.

Engleski sudija Anthony Taylor nije dosudio ništa, a VAR soba se također nije oglasila. Suci su tada smatrali da nije bilo osnova za penal, no ubuduće će ovakve situacije biti drugačije tretirane, u korist napadačke ekipe. UEFA-ina sudačka komisija donijela je tu odluku motiviranu situacijom Cucurelle i Musiale.

“Prema najnovijim smjernicama UEFA-e, kontakt ruke i lopte koji zaustavlja udarac na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva dosuditi kaznu, osim ako je ruka obrambenog igrača preblizu tijelu ili u kontaktu s tijelom. U ovom slučaju defenzivac (Cucurella) rukom, koja nije preblizu tijela, zaustavlja udarac na gol čineći sebe većim.

Tu je trebalo dosuditi penal”, navedeno je u dokumentu koji su primili svi europski suci. Mnogi smatraju da će sada biti teže procijeniti što je penal, a što ne, a vjerojatno će i sami suci biti zbunjeni nakon novih UEFA-inih smjernica.