Večeras se na stadionu Asim Ferhatović Hase igrao veliki sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara. Uzbudljiv derbi završen je bez pobjednika rezultatom 1-1.

Željezničar je u prvom poluvremenu, tačnije u finišu prvog poluvremena stigao do prednosti pogotkom Boljevića, a nakon sjajne asistencije Hiroša.

U prvom poluvremenu igra je bila otprilike izjednačena, izuzmemo li sami početak utakmice, kada je Željezničar u jednoj akciji imao čak tri prilike, ali je Rockov spasio gol Bordo tima.

Foto: FK Željezničar

U drugom poluvremenu uslijedio je odgovor Sarajeva. Trener bordo tima Zoran Zekić u igru je uveo Soldu, a upravo je defanzivac Sarajeva nakon kornera pogodio mrežu ljutog rivala za 1-1.

Sarajevo je zaigralo mnogo ofanzivnije i bolje, a od 45. do 75. minute domaći tim imao je sedam udaraca prema golu protivnika, dok Željezničar nije imao niti jedan.

Do kraja susreta, međutim, Željezničar je odolijevao napadima Sarajeva, pa bi se moglo reći da gostujući tim može biti i zadovoljniji konačnim rezultatom utakmice.

Sarajevo je na čelnoj poziciji sa 17 bodova, dok je Željezničar treći sa 14 bodova.

Standings provided by Sofascore