Manchester City će do kraja sezone biti bez Rodrija, ključnog veznjaka koji je ozlijedio koljeno u utakmici protiv Arsenala.

Njegov izostanak predstavlja veliki problem za trenera Pepa Guardiolu, koji sada mora pronaći alternativna rješenja. Guardiola je na konferenciji za medije izjavio kako ima igrače koji mogu igrati na toj poziciji, ali je priznao da nitko ne može potpuno zamijeniti Rodrijeve vještine u dugim loptama, tranziciji i osvajanju posjeda. Kao potencijalno rješenje spomenuo je opciju igranja s dva vezna igrača.

Mateo Kovačić, hrvatski reprezentativac, mogao bi preuzeti ključnu ulogu u sredini terena. Na početku sezone već je igrao značajnu ulogu dok je Rodri bio lakše ozlijeđen, u tandemu s mladim Ricom Lewisom.

Guardiola je izjavio kako Lewis ne može sam zamijeniti Rodrija, ali u kombinaciji s Kovačićem može pružiti važne taktičke opcije.

Kovačić bi stoga trebao biti redovitiji u početnoj postavi nego prošle sezone, kada je često ulazio s klupe. Njegova uloga će biti ključna u pokušaju nadoknađivanja Rodrijevog izostanka.

Foto: Index.hr