Andres Iniesta, jedan od najistaknutijih veznih igrača u povijesti nogometa, objavio je na društvenim mrežama video koji španjolska Marca interpretira kao najavu kraja njegove impresivne karijere. “Iniesta će 8. listopada okupiti novinare na događaju gdje će, najvjerojatnije, objaviti da se u dobi od 40 godina povlači iz nogometa”, piše Marca.

Ovaj događaj će se održati sljedećeg utorka u Barceloni, gradu u kojem je doživio mnoge vrhunske trenutke, na datum koji odgovara broju dresa koji je nosio tijekom svoje izvanredne karijere. Iniesta trenutno igra za Emirates, kojem se pridružio prošle godine, a čini se da sada napušta nogomet zauvijek.

On je legenda i ikona Barcelone. Prošle godine, nakon pet godina, napustio je japanski klub Vissel Kobe. Iako je s njim osvojio nekoliko trofeja, zauvijek će ostati zapamćen kao simbol Barcelone i legenda španjolske reprezentacije.

S Barcelonom je osvojio devet naslova španjolskog prvenstva, četiri Lige prvaka i ukupno 29 trofeja. Sa španjolskom reprezentacijom postao je prvak svijeta 2010. te osvojio dva uzastopna europska prvenstva 2008. i 2012. godine.

Iniestina karijera obuhvaća:

Španjolska: 131 nastup, 14 golova, 30 asistencija
Barcelona: 674 nastupa, 57 golova, 135 asistencija
Vissel Kobe: 134 nastupa, 26 golova, 25 asistencija
Emirates: 23 nastupa, 5 golova, 1 asistencija