Nogometni klub Barcelona ima puno povjerenje u Roberta Lewandowskog, ali biološki sat neumitno otkucava, pa uprava mora razmišljati o alternativama. Kako prenose katalonski mediji, napadač Lillea Jonathan David nalazi se u krugu zanimanja Barcelone.

Kanađanin je u posljednjoj godini ugovora, što znači da bi sljedećeg ljeta mogao doći kao slobodan igrač, ali je moguće i da stigne već ove zime uz manju odštetu.

Radi se o jednom od najkonstantnijih napadača u Francuskoj u posljednje četiri godine, a ima samo 24 godine.

Ako pogledamo ukupne brojke, golove i asistencije, prošle sezone ostvario je ukupno 33 učinka, pretprošle 30, a prije toga 19 i 17.

Čitajte vijesti bez reklama – našu mobilnu aplikaciju za Android možete preuzeti OVDJE.

Ove sezone postigao je sedam golova i zabilježio dvije asistencije u 11 utakmica, što znači da bi i ove sezone lako mogao ostvariti sjajan rezultat. Sve u svemu, za Lille je odigrao već 191 utakmicu, što pokazuje da rijetko ima ozljede te odigra gotovo 45-50 utakmica godišnje, uz 91 postignuti gol i 20 asistencija.

David je stigao u Lille iz Genta ljeta 2020. godine za 27 miliona eura, a kako ne planira potpisati novi ugovor, Francuzi bi mogli pristati na nižu cijenu u zimskom prijelaznom roku kako bi zaradili barem nešto.

Ipak, on je također na radaru nekih engleskih premierligaša, pa ostaje za vidjeti hoće li prihvatiti biti alternativa, a potom i potencijalna dugoročna zamjena za Roberta Lewandowskog…

Pratite naš rad na:
Instagramu
Facebooku