Reprezentacija Belgije će oktobarski ciklus odraditi bez Kevina de Bruynea i Romelua Lukakua, koji su obavijestili Savez da neće biti dostupni za mečeve Lige nacija protiv Italije i Francuske.

Ova tema izaziva pažnju lokalnih medija, koji izvještavaju da vezni fudbaler i napadač nisu definitivno rekli zbogom reprezentativnom dresu te da žele da nastupe na Svjetskom prvenstvu 2026. godine.

Kako je sve počelo? De Bruynea je nedavno snimljen kako ponavlja da “završava” nakon utakmice Crvenih đavola protiv Francuske, što je mnoge navelo na pomisao da je to nagovještaj kraja njegovih nastupa u reprezentaciji zbog nezadovoljstva stanjem u nacionalnom timu.

Što se Lukakua tiče, fudbaler Napolija je propustio reprezentativne obaveze prošlog mjeseca, a sada nije jasno šta ga je navelo na ovaj korak. Prethodno se nije pojavio jer je želio da se fokusira na pronalaženje kluba, a sada kada je to riješeno, opet nije jasno zašto je donio istu odluku.

Također, treba napomenuti da je Thibaut Courtois ranije odlučio da ne igra za reprezentaciju dok je na čelu selektor Domenico Tedesco. Ove okolnosti sugeriraju mogućnost nastavka bojkota i pritiska dijela igrača na Savez zbog nezadovoljstva radom selektora.