Erik ten Hag i njegov Manchester United doživjeli su novi težak udarac, izgubivši kod kuće od Tottenhama rezultatom 0:3.

Nakon šest kola u Premier ligi, United ima samo sedam bodova. U Europskoj ligi, United je na Old Traffordu odigrao samo 1:1 protiv Twentea, čime je i ovo natjecanje otvorio loše.

Momčad i trener pod velikim su kritikama zbog loših rezultata, osobito s obzirom na to da je Ten Hag uložio 650 milijuna eura u nove igrače. Iako je osvojio FA i Liga kup, navijači traže borbu za naslov prvaka i povratak kluba u vrh Lige prvaka. No, u obje misije Ten Hag zasad ne uspijeva.

Prošle sezone United je ispao iz Lige prvaka već u grupnoj fazi, a prvenstvo završio na osmom mjestu. Loši rezultati nastavljaju se i ove sezone – United je u zadnjih devet europskih utakmica upisao samo jednu pobjedu, uz tri remija i pet poraza.

Čitajte vijesti bez reklama – našu mobilnu aplikaciju za Android možete preuzeti OVDJE.

Engleski mediji navode da Ten Hag ima dvije ključne utakmice za očuvanje svoje pozicije – protiv Porta u Europskoj ligi i Aston Ville u Premier ligi.

Gubitak bilo koje od tih utakmica mogao bi ga koštati posla. Također se spekulira o potencijalnim nasljednicima. Dugoročno, klub razmišlja o Simoneu Inzaghiju, treneru Intera, dok su kao privremena rješenja spominjani Thomas Tuchel i Massimiliano Allegri.

Navodno je Allegri favorit, jer ga snažno podržava legendarni Alex Ferguson. Allegri je poznat po uspjesima s Milanom i Juventusom, gdje je pet puta osvajao prvenstvo i kup te dvaput stigao do finala Lige prvaka.

Pratite naš rad na:
Instagramu
Facebooku