Ludu utakmicu gledali smo večeras između Leipziga i Juventusa u okviru drugog kola Lige prvaka. Gostujući tim je na kraju odnio pobjedu rezultatom 2-3.

Leipzig je došao do prednosti u 30. minuti, kada je Šeško pogodio za vodstvo svoje ekipe. Bio je to i rezultat prvog poluvremena, a nastavak je donio mnogo uzbuđenja.

Najprije je Vlahović poravnao na 1-1 pogotkom u 50. minuti, da bi samo devet minuta kasnije Di Gregorio zaradio direktan crveni karton i tako Juventus ostavio sa desetoricom na terenu.

Šeško je u 65. minuti sa bijele tačke donio prednost domaćinu i tada je djelovalo da se Leipzigu smiješi pobjeda. Međutim, Vlahović je samo tri minute kasnije postigao svoj drugi gol i promijenio rezultat na 2-2.

Ključni trenutak dogodio se u 82. minuti, kada je Conceicao postigao prekrasan pogodak nakon prodora kroz odbranu domaćina za konačnih 2-3.

Francisco Conceicao ima samo 21 godinu, a mladi Portugalac visinom i tehnikom itekako podsjeća na Messija. Živi bili pa vidjeli, mi ga večeras proglašavamo novim Messijem…