Marko Marić, golman HŠK Zrinjski, dao je intervju za Sportske novosti u kojem je razgovarao o rezultatima svog kluba, svom iskustvu u Wwin ligi Bosne i Hercegovine, te mogućem nastupu za reprezentaciju Zmajeva.

– Očekivanja su uvijek ista, dvostruka kruna je cilj. Želimo se stabilizirati na prvom mjestu kako bismo imali lakši put prema grupnoj fazi jednog od europskih natjecanja. To želimo svi u klubu, to žele naši navijači i cijeli grad, uživanje u europskim utakmicama kao prošle sezone, ističe čuvar mreže Plemića.

– Prije dolaska u Zrinjski razmišljao sam čak o završetku karijere. Onda sam ovdje doživio životnu obnovu, uvjerio se da sve te priče koje su kružile o bh. ligi nisu tačne, već je to vrlo ozbiljna liga koja korača naprijed, otkrio je golman mostarskog kluba za Sportske novosti.

Evo šta Marić kaže o planovima za budućnost,

– Ugovorom sa Zrinjskim vezan sam do idućeg ljeta. Želim da sezona prođe bez ozljede i da rezultatski prođe kako svi u klubu želimo. Naravno, nadam se novom ugovoru u Zrinjskom, ali jednim okom svakako gledam preko granice, prema nekim višim standardima. HNL je sigurno jedna od opcija o kojoj razmišljam, kad se spomenu Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek i drugi klubovi, svakako je to izazov. Želio bih se okušati u Hrvatskoj, svakako.

Marić je rođen u Beču, branio je za juniorsku selekciju Hrvatske, no posjeduje i bh. državljanstvo, pa ga je novinar Sportskih novosti da li razmišlja o nastupu za Zmajeve.

– Sad je u prvom planu Nikola Vasilj. Gledao sam utakmicu BiH s Portugalom. Branio je zaista dobro. Potvrdio je razinu koju ima i koja je posljedica ne samo vratarskog gena koji nosi, već i iskustva iz Bundeslige. I Pirić ima dragocjeno iskustva iz dobrih klubova, tako da i BiH ima vratare na koje se izbornik sigurno može osloniti u vremenu koje slijedi. Ja sam branio za juniorsku vrstu Hrvatske. Tu sam, branim za Zrinjski, na očima sam ljudima zaduženim za izbor. Moje je da se pokažem na terenu, a naravno kad i poziv došao bila bi mi čast, izjavio je golman aktuelnog osvajača Kupa BiH.