Fudbalska reprezentacija Srbije u oktobru će odigrati mečeve protiv Švicarske (12. oktobra u Leskovcu) i Španije (15. oktobra u Cordobi). Ove utakmice su od ključne važnosti za nastavak takmičenja u Ligi nacija.

Orlovi su u prva dva meča osvojili samo bod (remi sa Španijom i poraz od Danske), pa je bitno da u oktobru pruže bolji nastup kako bi ostali u trci za plasman u četvrtfinale i izbjegli posljednje mjesto u grupi, što bi značilo ispadanje iz A lige nacija.

Na press konferenciji, Piksi je objasnio zašto u timu ponovo nema Dušana Vlahovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

“Njihov nedolazak je rezultat zajedničkog dogovora između mene i njih. Razgovarao sam s Vlahovićem, situacija je ista kao i prije mjesec dana, imaju privatne probleme. Reprezentativna pauza je jedini period kada se može posvetiti tim pitanjima, i poštujem tu odluku. Bitno je da javnost zna da problem nije u Fudbalskom savezu, reprezentaciji ili selektoru.”

“Sa Sergejom sam takođe razgovarao i donijeli smo zajedničku odluku da preskoči ovaj termin. Vjerujem da će u novembru biti spreman psihički da se priključi. To je dogovor između mene i njih. Nadam se da će i Vlahović sljedećeg mjeseca biti bez problema.”

“Što se tiče Mitrovića, razgovarao sam s njim. Osjeća se dobro, prošlog mjeseca imao je problema sa zadnjom ložom, ali sada je situacija mnogo bolja. Kada sam ga pitao da li da ga stavim na spisak, rekao je naravno da da.”