Muhamed Džakmić, selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača za petodnevni kamp u Međugorju, gdje će ekipa odraditi tri treninga i odigrati dvije kontrolne utakmice.

Među pozvanim igračima našao se i Leon Oroz, talentirani nogometaš zagrebačkog Dinama. Oroz, koji je imao priliku zaigrati u Njemačkoj, gdje žive njegovi roditelji, ipak je odabrao karijeru graditi u Hrvatskoj.

Prema pisanju Germanijaka, ovaj mladi igrač imao je ponude od renomiranih klubova poput Borussije Dortmund i Herthe, ali je odlučio potpisati trogodišnji stipendijski ugovor s Dinamom.

Nakon njegovog potpisivanja, reagirali su iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu s direktorom Emirom Spahićem. Spahić je zajedno s ostalim dužnosnicima kontaktirao Oroza i njegovu obitelj te mu ponudio da igra za U17 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Leon je prihvatio ovaj poziv i odmah se odazvao na okupljanje kadetske selekcije, gdje bi trebao debitirati tijekom predstojeće pauze.

Mobilna aplikacija za Android

Iako još uvijek postoji mogućnost da u budućnosti promijeni nogometno državljanstvo i zaigra za Hrvatsku, jasno je da su bh. dužnosnici bili prvi koji su ga uključili u svoj nacionalni tim.

Ovaj potez može biti ključan za Orozov daljnji razvoj, jer mu omogućava da se odmah afirmira na međunarodnoj sceni. Njegova odluka pokazuje koliko je važno brzo reagirati i ponuditi mladim talentima prilike u pravo vrijeme.

Pitanje je hoće li Hrvatski nogometni savez kasnije reagirati na Orozov talent, ali za sada je jasno da će Bosna i Hercegovina imati koristi od njegovih usluga.