Njemačka nogometna reprezentacija suočava se s dodatnim izazovima pred nadolazeći kvalifikacijski susret protiv Bosne i Hercegovine, koji će se održati u Zenici na stadionu Bilino polje u petak, 11. oktobra.

S početkom u 20:45 sati, ovaj susret privlači veliku pozornost, no selektor Julian Nagelsmann sada se mora nositi s još jednim gubitkom u svom timu.

Defanzivac Eintrachta, Robin Koch, zbog ozljede neće moći nastupiti, što predstavlja ozbiljan udarac za defanzivnu liniju Njemačke. Umjesto njega, priliku je dobio Kevin Schade, talentirani igrač koji trenutno nastupa za Brentford u engleskoj Premier ligi. Ovo je, pišu njemački mediji, neočekivana odluka selektora Njemačke.

Ovo nije prvi put da se Nagelsmann suočava s izostancima ključnih igrača. Na ranijim okupljanjima reprezentacija je već ostala bez važnih nogometaša poput Kaija Havertza i Jamala Musiale, što dodatno komplicira pripreme za ovaj bitan susret. S obzirom na ove gubitke, Nagelsmann će morati prilagoditi taktiku i pronaći nova rješenja kako bi nadomjestio izostanke.

S druge strane, reprezentacija BiH imat će priliku iskoristiti ove oslabljene redove Njemačke i tražiti pozitivan rezultat pred domaćom publikom.

Utakmica u Zenici bit će ključna za obje ekipe, jer se bore za važne bodove u kvalifikacijama.

Njemačka, tradicionalno jedan od najjačih timova u Europi, suočava se s pritiskom da osigura pobjedu unatoč problemima s ozljedama.

Mobilna aplikacija za Android