Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, potvrdio je da će današnji trening Zmajeva propustiti četvorica igrača.

Riječ je o Dariju Šariću, Ermendinu Demiroviću, Harisu Tabakoviću i Jusufu Gazibegoviću, koji nisu uspjeli stići na vrijeme zbog problema s putovanjem.

Barbarez je objasnio da su Demirović i Tabaković krenuli na put preko Frankfurta, no zbog kašnjenja letova prebačeni su u Beč.

Letovi su kasnili, pa se očekivalo da slete tek u večernjim satima. S druge strane, Gazibegović je također ostao zaglavljen u Beču zbog kašnjenja svog leta.

Posebno je zanimljivo da je Barbarez sam preuzeo odgovornost za koordinaciju letova igrača, što inače nije njegov zadatak, naglasivši da je ovo prvi put da je on organizirao te letove.

Kao primjer dodatnih komplikacija, spomenuo je Darija Šarića koji je ujutro krenuo iz Palerma, ali će doći tek kasno navečer. Barbarez je istaknuo da ni igrači ni stručni štab nisu mogli ništa učiniti da ubrzaju situaciju jer su svi problemi bili izvan njihove kontrole.

Prije ovog okupljanja, selektor je jasno rekao da će svaki igrač koji zakasni na okupljanje biti poslan kući, ali u ovom slučaju razlozi su opravdani.

Važno je napomenuti da se reprezentacija BiH priprema za važan meč Lige nacija protiv Njemačke, koji je zakazan za petak.

Samo tri dana kasnije, Zmajevi će igrati protiv Mađarske. Unatoč logističkim problemima, Barbarez i dalje računa na sve igrače i nada se da će svi stići na vrijeme kako bi se mogli priključiti pripremama za predstojeće utakmice.