Europska nogometna federacija (UEFA) još jednom je izrazila svoje veliko povjerenje u Irfana Peljtu, najistaknutijeg nogometnog suca iz Bosne i Hercegovine.

Peljto, koji je već nekoliko sezona prisutan na međunarodnoj sceni, jedini je sudac iz BiH u elitnoj grupi UEFA sudaca, što je ogroman uspjeh za bosanskohercegovački nogomet.

Njegova stručnost i nepristranost prepoznate su na najvišim razinama, a sada mu je povjerena velika odgovornost suđenja jednog od derbija Lige nacija između Belgije i Francuske.

Utakmica se igra u sklopu 4. kola Lige nacija A – grupa 2, a Peljto će biti glavni sudac na stadionu King Baudouin u Bruxellesu, 14. oktobra, s početkom u 20:45 sati. Ovaj derbi nosi veliki značaj jer se sastaju dvije nogometne sile, Belgija i Francuska, što Peljtu stavlja u središte jedne od najvažnijih utakmica natjecanja.

Uz njega će biti i pomoćni suci Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Davor Beljo iz Mostara, dok će četvrti sudac biti Luka Bilbija iz Prijedora.

Peljtin kontinuirani angažman na ovako važnim utakmicama potvrđuje njegovu vrhunsku kvalitetu i povjerenje koje UEFA ima u njega. Njegovo imenovanje za glavnog suca na ovako prestižnom dvoboju dodatno će učvrstiti njegov status jednog od najrespektabilnijih sudaca u Europi.

Belgija i Francuska, kao dvije nogometne velesile, očekuju žustru borbu na terenu, a suđenje na ovako visokoj razini zahtijeva veliku preciznost i koncentraciju.